sunnuntaina, maaliskuuta 09, 2008

Irkutsk kuvina

Juuri ennen Irkutskin asemalle saapumista oli pakko ostaa junasta höyryävä ja juuri rasvapannussa käristetty lihis. 20RUB. Ei löydy mistään stadin snaagarista vastaavaa. Lihis pitää friteerata (ja kaikki muukin) eikä lämmittää missään helvetin mikrossa!

Yksi pääkaduista



Talvi oli taittunut kevääksi, vesi tippui räystäisä ja Lenin-setä opasti ihmisiä oikeaan suuntaan elämässä. Davai davai!

Äitienpäivää vietettiin Irkutskissa varsin miehisesti kisaamalla kuka saa haettua rievun tolpan käjestä ensimmäisenä. Aika hurjan näköistä touhua.



  
Irkutskia halkovan Angara-joen viimeisiä kilsoja viedään ennen kuin se laskee merta muistuttavaan Baikal-järveen. Siellä elää saimaan norpan serkku Baikalinhylje, joka on myös jäänyt nalkkiin makeaan veteen ja sopeutunut vallitseviin oloihin.


  


  
Kauppahallissa myytävien tuotteiden kirjo oli varsin laaja ja monet myyntipisteet olivat pitkälle erikoistuneita. Hauskimpana mainittakoon ainoastaan vessapaperia myyvä koju. Niin ikään kananmunille oli oma pisteensä.


4 kommenttia:

Jamppa kirjoitti...

Yksi pääkaduista vaikuttaa aivan kohtuuttoman hiljaiselta siihen nähden, että ainakin Wikipedian mukaan siellä on asukkaita enemmän kuin Helsingissä… No kauppahallissa ainakin on vilinää.

Tume kirjoitti...

Venäjä on paska maa (vai mikä se oli?), mutta sä voit matkustaa sinne silti (vai mihin se oli?).

Stinde kirjoitti...

Kaunis kaupunki. Matkustan tuonne heti kesällä ja anastan kesämökin tuolta joen rannalta.. Perivenäläiseen tapaan roskat heitän suoraan jokkaan!

Ville kirjoitti...

какой до свидания принимать на себя соблюдать законы водка западный и вытекание иногда ? :)