perjantaina, tammikuuta 04, 2013

Fukuoka

Kiotosta lähdimme sateisen aamun koittaessa etenemään kätemme osoittamaan ilmansuuntaan eli lounaaseen. Määränpäänä oli Fukuoka, jota ei kuitenkaan tule sekoittaa vietnamin Phu Quociin (jotkut lausuvat molemmat paikat amerikkalaisittain f:llä jolloin kuulostavat todella samalta). Miellyttävän ja tuttuun tapaan rivakan junamatkan päätteeksi tupsahdettiin alueen pääjuna-asemalle. Ulkotiloihin päästyämme päihtynyt gubbe halusi opastaa meidät oikeaan paikkaan vaikka ei oikestaan tiennyt yhtään missä määränpää on. Lopulta oikea paikka löytyi muutaman minuutin kävelyn jälkeen ja gubbekin ihmetteli kuinka ei ollut huomannut hotellia. Aikaa ei ollut hukattavaksi ja aloitimme välittömän elinalueen tutkailun. Kaupunki on jaettu kahteen osaan joen toimesta kuten buda ja pest konsanaan. Yhtäläisyydet eivät jää siihen vaan myös Japanissa joen keskellä sijaitsee pieni saari, joka on kaupungin chillailukeskus. Sinne siis. Mahasta kuului pahaenteistä möykkää, joten pienen mister donut -hulluttelun jälkeen löysimme tiemme keskikokoiseen sushi-ravintolaan. Tarjolla oli reipas määrä eri laatuja ja niin kuin asia pitäkin hoitaa, kaikki annokset vamistetaan vasta tilauksesta. Tiskin takana hääri jämäkän oloinen ja varmalla otteella nigirejä ja makeja käsin väsäävä herrasmies. Tilaaminen hoitui näpärästi tilauskaavakkeella, johon merkittiin haluttujen annoksien kohdalle toivottu lukema. Annoksien saavuttua jouduin rauhoittelemaan jaugea, jotta sain hoidettua pakollisen ruokarituaalin eli annoksien kuvaamisen. Setit olivat varsin maistuvat, mutta pienen päässälaskun tuloksena havaittiin, että muutama nigiri oli jäänyt saapumatta. Aiemmin otetut kuvat olivat kätevää todistusaineistoa kun laskuun tehtiin korjauksia. Pikkuvika.

Seuraavana tai sitä seuraavana päivänä törmäsimme edulliseen hiustentuunausliikkeeseen. Hiusmalli alkoi olla jo varsin hipahtava, joten paukkasin rohkeasti sisään. Noin kahden neliön eteisessä kolme jannua odotti vuoroaan ja liityin seuraan. Maksu suoritettiin kätevästi ennakkoon eteisen automaattiin, josta sai todisteeksi lippusen. Täällä todellakin rakastetaan automaatteja! Vuoron saavuttua havaitsin korkeahkon kielimuurin nuorehkon parturijannun ja itseni välissä. Sain annettua jotain suuntaviivoja pituuden suhteen. Kun sivuja ja takaa oli lyhennetty mallia tarkennettin jenkkisiililtä näyttävin elehdinnän ja pyöreämmän mallin väliltä. Kumpikin vaikutti siinä vaiheessa aika epäilyttäviltä, mutta otin kahdesta pahasta pyöreämmän muodon. Puhdas kahu alkoi hiipiä mieleen leikkauksen edetessä, mutta koska yhteistä kieltä ei oikein ollut niin jannu sai hääriä aika rauhassa. Jauge kuvasi suurella innolla tapahtumaan ulkoa ikkunan läpi. Myöhemmin tallenteelta näkyi todella happamia ilmeitä ja jotain hymyn yritystä, mutta joka näytti lähinnä joltain epämääräiseltä irvistykseltä. Leikkuun valmistuessa irtohiukset poistettiin päästä varsin kätevästi imuroimalla. Reilu vahaus päälle ja uusi look oli valmis. Lopputulos ei ollut sellainen katastrofi kuin miltä se puolivälissä näytti, mutta ehkä meni hieman liian lyhyeksi.

Erään illan päätteeksi löysimme itsemme karaokeboxista karjumasta kansainvälisiä hittejä, mutta kotimaisiakin artisteja oli ihan hyvin edustettuna. Biisit valitaan puhelinluettelon paksuisesta kirjasta ja syötetään numerokoodilla käsikonsoliin. Suomeen karaoke on mallinnettu varsin tarkasti täysin paskojen videoiden osalta. Viiden tunnin levon jälkeen noustiin taas sateiseen aamuun. Pienen arpomisen jälkeen istuttiin tunti minidösässä matkalla Seiryu-nimiseen kuumalähdekylpylään karistamaan edellisen yön saastat pois kehoistamme. Paikka on rahoittavassa maaseudu rauhassa vehreiden kukkuloiden kainalossa ja skandiaavia mielyttävästi runsaalla puupinnalla ja sopivalla ajan patinalla sisustettu. Ensin kamat heitetään lukolliseen lokeroon, jonka jälkeen lähdetään alasti etsimään miellyttävää kylpyoptiota. Sisällä oli pari kuumaa allasta, joista toisessa sai vesisuihkuhierontaa. Pari erilaista kuumaa huonetta oli nimetty saunaksi, joista kuumemmassa oli jopa lauteet ja lämpöä jotain 70-80 astetta. Löylyn heitto ei tullut kysymykseen, mutta television katselu onnistui. Toisessa huoneessa istuttiin penkeillä ja hierottiin puhdistavaa jauhetta ihoon, ehkä suolaa. Paikan highlight oli kuitenkin ehdottomasti ulkoilma-altaat. Viileänä sadepäivänä on mukava ottaa pieni palelu ulkona istumisella ja sen jälkeen solahtaa kuumaan kylpyyn ja antaa viileiden sadepisaroiden tipahdella kasvoille. Ulkoa löytyi myös pieni ovi, jonka takaa löytyi luonnonkivellä sisutettu höyrysauna. Riittävän kylpemisen jälkeen pesuosastolla seurasi perusteellinen kropan hinkkaus omatoimisesti jakkralla istuen. Verenpaineen mittauksen, hierontatuolin sekä punnituksen jälkeen väsähdettiin tatamille ja otettiin rauhoittavan ja puhdistavan kokemuksen kruunaavat nokoset. Venäläisten kusella marinoima serena jää kauas japanilaisten huippuunsa viemästä kyplykokemuksesta.

Tehtiin vielä toinen isku jo aiemmin mainittuun sushi-ravintolaan ja yllätykseksemme kokki teki taas väärän määrän annoksia, mutta kuvien avulla lasku saatiin jälleen korjattua. Sama matikan tunnit lintsannut herrasmies oli jälleen laskutoimitusten takana.

Ei kommentteja: