perjantaina, syyskuuta 12, 2008

Koh Phangan II & Krung Thep

Yhdeksän päivää tuli poristua samassa Coral Bayn bungalowissa ja päivät kierreltiin skubuilla pitkin saarta, heiteltiin lettua rannalla, ronsuravia jne. Lisäksi käytiin Rasta-Manin kanssa kylillä hoitelemassa asioita. Yhtenä päivänä mm. teimme ko. jampan systerin shakebaariin vähän sähkötöitä ja samalla kopioitiin suomalaista reggaemusiikkia neljän levyn verran kaverille kuunneltavaksi. Tykkäsi kovasti! Itse poistelimme kyliltä Job2Do:n levyn (joku Thaimaalainen Reggae-Stara). Haadrinin happoranalla tuli myös käytyä ihan päiväsaikaan kääntymässä, mutta tunnin visiitti riitti eikä sinne enää toista kertaa palattu.

Viimeisenä iltana käytiin Coral Bayn n. 20v tarjoilija/yleismies -jätkän kanssa Chaloklumissa baarissa ottamassa parit oluet. Luultiin, että kaveri ei paljoa tienaa, asuu vielä himassa jne. Rupattelun jälkeen kuitenkin selvisi, että kaveri onkin saaren kovin kukkotappeludiilaaja, kukkakauppias ja kaikkea muuta hauskaa, josta rahaa tulee huomattavasti enemmän kuin peruspaikallinen duunari tienaa. Sälli opetti myös thaikielen alkeet, mutta eihän niistä aamulla enää juuri mitään muistanut.

Olimme illalla yrittäneet saada Coral Bayn omasta "matkatoimistosta" liput Bankkariin, mutta sällit ilmoittelivat vain, että aamulla sitten. Viimeisen illan baarikeikan jälkeen herätys oli 6:30 ja katamaraanin piti lähteä 8:30. Aamulla kun yritimme kysellä lippujen perään selvisi, että katamaraani olikin jo täyteen buukattu. Seuraava paatti lähtisi joskus puoliltapäivin. Säätöjen jälkeen löysimme itsemme klo 14:30 lähtevästä "pikaveneestä" Chumphoniin Koh Taon kautta ja arvioitu saapumisaika Bankkariin olisi 05:00 seuraavana aamuna hauskan linjurin kyydissä.

KAPTEENIN MERIPÄIVÄKIRJA 10.09.08/1645

"Lähettiin hetki sitten Koh Taon satamasta. Merenkäynti on paikallisiin normeihin nähden kovahkoa, yleensä meri on aika tyyni. Heti satamasta lähdön jälkeen, kun nopeutta ei vielä paljon ole, sivusta lyövät aallot keikuttavat alusta niin, että välillä sivuikkunasta näkyi pelkkää vettä, ei horisonttia lainkaan. Tuntuu siltä, että kohta alus haukkaa vettä tai kaatuu kyljelleen. Matkanopeudessa alus pomppii aaltoja vasten ja kuuluu kumeita pamauksia kun runko lyö merta vasten. Ikkunat natisevat ja matkustajat pälyilevät kysyvästi toisiaan. Eräs nuori miehistön jäsen vaihtoi juuri laivayhtiön työvaatteet shortseihin ja pelastusliiviin ja katosi kannelle. Miespuolinen matkustaja otti mallia ja kavoi penkin alta pelastusliivit ja puki ne ylleen. Ei hyvältä näytä. Aluksen nopeus on hitaampi kuin normaalisti ja ollaan aivan varmasti kunnolla myöhässä. Vettä lentää ikkunaan vähän väliä niin ettei ulos näe paskaakaan. Vastapäätä istuu britti, joka on menossa Chumphoniin leikkauttamaan murtunutta käsivarttaan. Käsi on kääritty paikallisiin aikakausilehtiin ja kantoside on tehty pyyhkeestä ja jonkinlaisesta siteestä. Kivut näyttävät olevan kovat ja joka kerta kun alus pamahtaa vasten aaltoja britti irvistää ilkeästi."

Toim. huom. Alus oli ajallaan satamassa ja merenkäynti laantui loppumatkasta. Ketään ei tainnut edes laatata vaikka eräs miehistön jäsen jakoikin byyttapusseja. Sama jannu kävi itse byyttaamassa jo alkumatkasta.


Sama ranta kuin edellisessä blogi-merkinnässä, mutta laskuveden aikaan







Krung Thep aka enkelten kaupunki


Saavuttiin joskus viiden aikaan aamulla sateiseen Bangkokiin pahamaineisella dilledösällä. Enstitöiksemme erkanimme dösäilijöistä ja torjuimme kaikki majoitustarjoukset ja muut ukotusyritykset ja hakeuduimme baariin. Siellä sitkeimmät olivat vielä viettämässä iltaa, mutta me tilasimme tukevaa aamupalaa. Eräs asiakas mm. nukkui pää taakse roikkuen, jonka henkilökunta palkitsi tunkemalla hammaskeppejä nenään ja muihin ruumiin aukkoihin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vähiin käy ennen kuin loppuu.

Anonyymi kirjoitti...

http://2.bp.blogspot.com/_OjeR1UFKW6Y/SMokhxWCeAI/AAAAAAAAAms/4z28OGD--fg/s1600/DSC01152.jpg

kertokaas, miks thaimaalaisen talon seinällä on jotain kiinalaisia kylttejä? Vai onko jää joku peitetarina, oikeesti ootte vapauttamassa Kiinan kansandemokratiaa Tiibetin hirmuvallan kynsistä...

Lortsu2

Hege kirjoitti...

No siis kiinalainen temppeli. Joka paikkaan ne kerkii.

Anonyymi kirjoitti...

mitä fin reggaee sattu olemaan mitä siirtelitte? :)