lauantaina, elokuuta 29, 2009

Matkalla taas..

Lähtöpäivä
Molemmat jannut ryytyi töissä ja itse jopa sain jotain tehtyäkin.
Tume pamahti kallioon viiden pintaan ja poristiin reilu tunti Notkean Rotan
tahdissa (Täältä Tullaan Bangkok ja taisi livahtaa myös Pattaya Pomppii vaikka
sinne ei vielä tällä reissulla oltukaan menossa) ja kuuden jälkeen käytiin
tekemässä viimehetken hankintoja. Itse sain poisteltua juoksu- ja
vesistökelpoiset jalkineet. Seutulan kansainvälisellä lentoasemalle saavuttuamme
hankkiuduttiin pikapikaa rinkoista eroon, jonka jälkeen vetäydytiin
virittäytymään kohdemaan tunnelmaan nauttimalla paikallista Mekong-"viskiä"
ja kolaa. Tume oli tietoverkkoa hyväksi käyttäen varannut meille
ennakkoon "hyvät" paikat eli ensimmäinen rivi sikaosastossa. Jalkatilaa
oli ruhtinaallisesti, mutta koneen etuosa oli helvetillisen kuuma, ainakin
valmensi tulevaan ja fiilistä lisäsi allekirjoittaneen vieressä istunut harteikas
suomisika joka meinasi pursuta myös omalle puolelleni.


Bangkok
Possunuha oli saanut Suvarnabumin lentokentän täyteen hälytystilaan. Kaikkien maahanpyrkijöiden ruumiinlämpö mitattiin sen enempää lupaa kyselemättä. Laukkuihin ei oltu tällä kertaa lisätty mitään ylimääräisiä ainesosia ja tullin läpi päästiin liukkaasti. Ammuttiin kentältä mittarilla (355thb) Hua Lamphong juna-asemalle ja poistettiin makuupaikat (498thb upper bed) öiseen aasian pikajunaan päämääränä Surat Thani. Kulutettiin aikaa maleksimalla pitkin enkelten kaupungin kujia. Pieneltä kujalta löytyi paikallisten suosiota nauttiva katukeittiö, josta valikoitiin paria kolmea keittiömestarin suositusta riisin kanssa nautittavaksi (44thb / jannu). Ainesosat ja respeti jäivät kielimuurin vuoksi hieman epäselviksi, mutta jossain kohtaa vilahti lentokentälläkin pelkoa herättäneen eläinlajin nimi ja tulta oli varsin kiitettävästi.


Juna & laiva
Auringon laskiessa ja ukkossuihkun piestessä asemaa raivolla noustiin junaan ja ruvettiin valuttamaan Changia järjestelmään. Viereisessä loossissa kolme Uuden Seelannin asukkia tiputtivat halpaa viskiä jolloin meitäkin rupesi kovin janottamaan ja onneksi helsingistä saakka oli kannettu jallupullo paikallisten ihmeteltäväksi, mutta akuutti viinavajari pakotti meidät korkkaamaan sen. Hetken päästä paikalle pamahti juomamyyjä kuin tilauksesta ja ostettiin kolaa jallun jatkeeksi. Molemmat hoitivat henkilökohtaisen hygieniatason kohdalleen junan vessassa joka oli varustettu suihkulla, ei ehkä oraksen veroisella, mutta ajoi asiansa.


Aamulla oltiin vielä niin nukuksissa, että teimme vaarantavan virheen (SEIS!) ja ostimme joint ticketin (400thb) sisältäen onnikan satamaan ja venematkan Koh Samuin kautta Koh Phanganille. Kuten odottaa saattaa ei reitti ollut se suorin mahdollinen (niin kuin ei Kroatiassakaan), mutta perille päästiin.

Ei kommentteja: